6 съвета за красива кожа след 40 рожден ден

След 40 ти рожден ден в кожата започват да се случват промени. Те могат да повлияят на добрия вид на лицето ти. Една от тях е намаляването на ценните за хидратацията и красотата полизахариди, сред които е хиалуроновата киселина. Други важна промяна е намаляването и изменянето на мазнините в кожата. Броят и структурата на колагеновите и еластични влакна също се изменя. Всичко това означава, че след като навършиш 40 трябва да адаптираш и обогатиш ритуалите си за красота. Тук ти предлагаме 6 съвета за красива кожа след 40 рожден ден! Възможно е да запазиш добрия външен вид на кожата си с естествени, изпитани продукти и практики!

  1. Почиствай кожата си най-много 2 пъти на ден! – Много наши клиенти, които имат проблеми с кожата си, решават, че е добре да я почистват и да използват козметика, колкото се може по-често през деня. Този подход не е подходящ, защото най-големият орган в тялото ни – кожата има свой естествен баланс. Прекомерната употреба на почистващи продукти може да наруши защитния слой, да измени киселинността и да повлияе отрицателно на полезните бактерии. За това, за да запазиш здравето и красотата на лицето си – почиствай най-много по два пъти на ден!
  2. Никога не използвай сапун за почистване! – Натуралните сапуни стават все по-популярни. Те са толкова красиви и ухаят прекрасно. Естествено е да те примамят! За съжаление, обаче, те не са полезни за кожата ти, особено за тази на лицето! Независимо от това дали са в течна или твърда форма, сапуните са много алкални (имат високо pH). Това ги прави агресивни за кожата, която трябва да има кисело (ниско) pH, за да бъде здрава. Дългата и честа употреба на сапуни нанася щети върху защитните функции на кожата и нейния имунитет.1,2 Ако искаш да запазиш красотата, препоръчваме да не ги употребяваш! Ще познаеш дали един течен продукт съдържа сапун, като проследиш дали в съдържанието му е описана калиева или натриева основа (potassium hydroxide, sodium hydroxide).
  3. Почиствай грима си старателно! – Гримът може да повлияе на естествената функция на кожата. Повечето модерна, декоративна козметика е направена така, че да се адаптира към релефа и цвета на кожата. Това означава, че тя много плътно покрива кожата и навлиза във всяка неравност. По този начин влияе на отделянето на мастна и потна секреция, както и на естественото олющване на мъртви клетки. Най-добре би било да избягваш грима, но ако го ползваш, трябва възможно най-скоро да почистиш лицето си, като следваш стъпките в тази статия! Така ще запазиш кожата си красива дълго след 40 рожден ден!
  4. Използвай козметика, богата на естествени атниоксиданти! – Те забавят стареенето и помагат на кожата да се възстановява.3 Полезни са не само в деня на прилагане, а продължават да действат и след това. Ефективни антиоксиданти са витамините А, Е и C, както и някои растителни и етерични масла – етерично масло от безсмъртниче, какаово масло, етерично масло от немска лайка, етерично масло от лайка, мед и други. Търси експертно формулирани продукти, където активността на съставките е запазена, като тези на Wild Cosmetics.
  5. Намали консумацията на захар! – Ммм, много е приятно да се отдадеш на насладата от някой вкусен десерт или шоколад! Прави го, но с мярка! Опитай се да намалиш захарта и простите въглехидрати (бял ориз, бял хляб, продукти с добавена захар – независимо дали е бяла, кафява или под формата на глюкоза или фруктоза и др.). Така кожата ти ще бъде по-чиста и здрава и ще изглежда добре дълго след 40 рожден ден!
  6. Използвай натурална козметика! – Тя е по-близка до естествените мазнини във водно-липидния слой на кожата, усвоява се по-добре и помага за пълноценното регенериране! Търси продукти, които съдържат хиалуронова киселина, растителни масла и витамини! Те трябва да бъдат създадени от експерти, които не се притесняват да покажат съдържанието им навсякъде, където рекламират! Наличието на пълен списък със съставки, изписан на латиница в страницата на фирмата, както и върху опаковките е важно условие, което показва стремеж към прозрачност и честност! Не случайно ще намериш пълния състав на Хидратиращия дневен крем и Детоксикиращия нощен балсам в сайта ни!

Поддържането на красотата след 40 рожден ден е предизвикателство, с което можеш да се справиш! Прочети и другите статии в нашия блог, за да разбереш как да се грижиш за кожата си с натурални продукти и естествени подходи!

  1. Skin pH: From Basic SciencE to Basic Skin Care, Saba M. Ali, Gil Yosipovitch
  2. The Concept of the Acid Mantle of the Skin: Its Relevance for the Choice of Skin Cleansers, Schmid M.-H. · Korting H.C.
  3. Antioxidants in dermatology, Flavia Alvim Sant’anna Addor