Балсамите за лице – красота и сияние в студените дни

На базар сме и говорим с клиентите. От всички страни летят въпроси, а ние сме жадни за мненията на хората и се ослушваме! Раздаваме от балсама за проба, а висока, чернокоса дама се обажда отляво:

  • “Какво е това?”
  • “Детоксикиращ нощен балсам с етерични масла от български билки.”, отговарям аз.
  • “Аха, значи е за устни.”*

Много често чуваме, че хората автоматично свързват думата “балсам” с устните си. Чудно им се струва, че един толкова богат продукт може да бъде подходящ за нанасяне върху цялото лице. Всъщност, балсамите са прекрасно средство за комфорт и красота на кожата, стига да се ползват правилно. Те са един от най-добрите начини да защитим кожата си в студените дни. В качествените балсами за лице има висока концентрация на провитамини А и Е от естествен произход. Заедно с натуралните масла и восъци, те помагат на кожата да се регенерира и я предпазват от вредните влияния на околната среда.

Един качествен балсам се превръща в уханно масло при допир с кожата. Нанасянето му е съвсем различно от това на един козметичен крем, който съдържа и водни съставки. Нашите съвети за ползването на тези специални продукти са:

  1. Поставяй балсама върху леко влажна кожа! Може да не подсушаваш лицето си изцяло след почистване или да нанесеш балсама непосредствено след тонизиране с флорална вода или друг тоник.
  2. Използвай миниатюрно количество! Нужно е количество колкото малко грахово зрънце да се разтопи между дланите и след това да се нанесе върху цялото лице.
  3. Позволи на балсама да се превърне в масло в дланите ти, преди да го нанесеш!
  4. Масаж, масаж масаж! След като нанесеш балсама, направи масаж на лицето си с плавни движения, от горе надолу!
  5. Позволи на продукта да подейства поне 20 минути, преди да си легнеш! Заради богатото си съдържание, балсамите често имат нужда от малко време, за да попият в кожата.

Когато ползваш балсамите за лице правилно ще се насладиш на мека, изгладена кожа с избистрен тен. Те са концентрирани продукти, които създават усещане за комфорт. Детоксикиращият ни нощен балсам има и едно допълнително предимство – естествено ухание, което отпуска сетивата и подготвя ума и тялото за спокоен нощен сън.

Надявам се, че тези съвети ще ти помогнат да се възползваш максимално от магическото действие на балсамите за лице! Същите съвети, с изключение на разтапянето, важат за серуми и други продукти за лице, направени изцяло от масла!

Улисани в работа, грижи и в желанието си да се грижим за другите, ние често забравяме да отделим време за себе си. Ако и ти правиш така, искаме да ти напомним, че един 3 минутен ритуал ще те зареди с енергия, мотивация и спокойствие. Поне за нас е така! Ако можеш да ги отделиш, за нас ще бъде чест да го направиш с нашия Детоксикиращ нощен балсам!

С уважение,

Анна

*Детоксикиращият нощен балсам е подходящ и за устните. Той ги прави меки и им помага да се регенерират през нощта, така че да се събудиш с гладки, сочни устни.