Балсамите и студените дни

На базар сме и говорим с клиентите. От всички страни летят въпроси и вече знаем, че много от тях ще се повтарят. Точно, когато раздаваме от балсама за проба, една дама се обажда отляво:

  • “Какво е това?”
  • “Детоксикиращ нощен балсам с етерични масла от български билки.”, отговарям аз.
  • “Аха, значи е за устни.”

Много често чуваме, че хората автоматично свързват думата “балсам” с продукт за устни. Чудно им се струва, че един толкова богат, като текстура продукт може да бъде подходящ за нанасяне върху цялото лице*. Ние сме длъжни да оборим това схващане, в името на красотата и здравето на твоята кожа, особено през зимата!

Балсамите за лице са един от най-добрите начини да защитим и възстановим кожата си от вредните влияния на околната среда и да й помогнем да остане красива и свежа в студеното време. Те съдържат само масла и, съответно, могат да бъдат 100% натурални. Кожата ги обича, защото наподобяват нейната собствена мастна секреция – себумът. Той, както и нашият Детоксикиращ нощен балсам, съдържа мастни киселини, восъци и сквалан. Със своята концентрирана формула, балсамите поддържат кожата здрава и й помагат да се възстанови и да засияе, особено през студените месеци. Има само няколко малки трика, от които се нуждаеш, за да ги прилагаш правилно:

  1. Поставяй ги върху леко влажна кожа! Може да не подсушаваш лицето си изцяло след почистване или да нанесеш балсама непосредствено след тонизиране с флорална вода или друг тоник.
  2. Използвай миниатюрно количество балсам! Нужно е количество колкото малко грахово зрънце да се разтопи между дланите и след това да се нанесе върху цялото лице. За всеки мярката е различна, но максимумът е този – едно малко грахче!
  3. Масаж, масаж масаж! След като нанесеш балсама, направи масаж на лицето си с плавни движения, от горе надолу!
  4. Позволи на продукта да подейства поне 20 минути, преди да си легнеш! Заради богатата си текстура, балсамите често имат нужда от малко време, за да попият в кожата. Нашият детоксикиращ нощен балсам е богат на етерични масла, които бързо излитат и проникват в кожата, но неговата база се нуждае от няколко минути взаимодействие с лицето, за да се усвои.

Желаем ти красота и спокойствие през студените месеци и се надяваме, че тези съвети ще ти помогнат да се възползваш максимално от магическото действие на балсамите за лице! Същите съвети важат и за серуми и други продукти за лице, направени изцяло от масла!

*Детоксикиращият нощен балсам е подходящ и за устните. Той ги прави меки и им помага да се регенерират през нощта, така че да се събудиш с гладки, сочни устни.

Прочети още за детоксикиращия нощен балсам!