Готова съм на всичко, за да бъда красива!

Днес, в началото на 2020, търся вдъхновение – за работа, за творчество, за приключения. Явно, в такива моменти, някаква сила надзърта със знаеща усмивка зад рамото ми, защото винаги го намирам. Тази година дойде под формата на публикация в Instagram. Пред очите ми изникна снимка на списание с думите Един ден, болката от това да не бъда себе си пред света, стана по-голяма от страха ми от чуждото мнение. Думите са на Рейчъл Флийт, писателка и режисьорка от Ню Йорк. Удариха ме право в сърцето. Не защото Рейчъл страда от алопеция, не защото имам дефекти, които искам да скрия, а защото напоследък красотата се е превърнала в много спекулативна стока. Безсрамни търговци продават, чрез всяване на страх от истинското, несъвършеното. Търгуват със страх от бъдещето, но не и с истински средства за добруване и красота.

Бъди красива сега, но не на всяка цена!

Всеки ден, зад всяко заглавие, снимка и статия, се крие твърдението, че има мигновено решение за красота и щастие. “Ето, сложи си тази инжекцийка! Малко мускулна парализа и изтъняла кожа, хиляди левове, какво толкова! Важното е да си красива СЕГА!” или “Иначе ще остарееш!”. Истината е, че всяко бързо решение е или временно или вреди. В повечето случаи – и двете! За това бих искала да ти предложа съвети за истинска красота. Да, така я наричам! Истинска! Моята теза е, че можеш да бъдеш “себе си”, както е решила Рейчъл, и, същевременно, да запазиш младежкия, тонизиран, красив вид на лицето и тялото си. Не е нужно да ползваш средства, които ще струват хиляди, ще възпрепятстват възможността ти да изразяваш емоциите върху лицето си или, в най-лошия случай, ще навредят на здравето ти. Ако искаш да погледнеш по-цялостно на своята красота и самочувствие те каня да прочетеш съветите ми за истинска красота. Те не са сложни, единственото условие за успех е постоянството, търпението и положителната нагласа. Ето ги:

  1. Пий повече вода – хидратацията на кожата зависи и от хидратацията на целия организъм. Освен това, водата участва в детоксикацията на тялото и е важна за правилното функциониране на почти всяка система в него. Стреми се да приемаш достатъчно вода (около 11 големи, водни чаши на ден). Ако нямаш този навик, в началото можеш да си навиваш аларма на телефона, докато свикнеш да пиеш достатъчно. Резултат: Бистър тен, по-малко несъвършенства, подобрена еластичност на кожата и по-добър жизнен тонус.
  2. Стимулирай кръвообращението и мускулния тонус на кожата си с масаж – един от най-добрите и доказани методи за забавяне на стареенето, освежаване на кожата и дори подмладяване е масажът. Той ефективно стимулира кръвообращението, както и движението на лимфата, която отвежда отпадните продукти. Също така, тонизира мускулите, което предотвратява отпускането на и появата на бръчки. Свикнали сме, че за масаж трябва да идем при козметик, но има отлична алтернатива с доказана ефективност и хилядолетна история – самомасажът с Гуа-ша инструмент. Ако спазваш някои основни принципи при неговата употреба и постоянстваш, можеш да се насладиш на всички споменати ползи от лицевия масаж! Методът Гуа-ша не случайно е любим на звездите! Резултат: Избистрен тен, изсветлени пигментни петна, намалени фини линии и бръчки, стегнат контур, намалено подпухване.
  3. Използвай висококачествена козметика – употребявай продукти, създадени от специалисти, който носят истински ползи за кожата ти! Това е добър начин да поддържаш нейната бариерна функция и хидратация и да я защитиш от вредните влияния на студа, замърсяването и оксидативния стрес. Продуктите на Wild Cosmetics са създадени специално за заетите дами, които искат да поддържат красотата си по естествен, но ефективен начин. Резултат: Спокойна, сияйна и гладка кожа.
  4. Изгради полезни навици много добре знаем, че е лесно да се каже, но е трудно да се направи. Всички имаме множество ангажименти и малко време, но това да се грижиш за себе си е една от най-добрите инвестиции, които можеш да направиш! Така ще бъдеш по-спокойна, търпелива и щастлива! Разбира се, също и красива! 🙂 Гледай клипа на Анна от Wild Cosmetics. Накрая тя дава съвети за изграждане на полезни навици. Можеш да ги приложиш, за да въведеш масажа и грижата за кожата в ежедневната си рутина. Резултат: Намален стрес, по-добра продуктивност, по-щастлив живот и спокойна, красива кожа!

Лесно би било да прибегнеш до “бързите решения”, но те няма да те доведат до трайния резултат, който търсиш. Стегнатата, гладка кожа с бистър тен може да бъде твоя, стига да въведеш в ежедневието си простички практики, които освобождават напрежението, пречистват организма и даряват кожата с полезни съставки.

С уважение и усмивка,
Анна