Как да подбираме козметика

Имаме опит с десетки клиенти, които споделят притеснения и проблеми, свързани с грижата за лицето. Мнозина гледат с недоверие и не са склонни да употребяват нови продукти. Те са объркани от предлагането на пазара и често с притеснение ни питат “Как да намерим своята козметика сред хилядите предложения?”. Отговорът на този въпрос не е прост, но има лесно приложими правила, които ще Ви помогнат да подберете своя продукт.

  1. На опаковката на всеки козметичен продукт е написано съдържанието по INCI (Международна номенклатура на козметичните съставки). Първата съставка в този списък се сдържа в най-голямо количество, а последната – в най-малко.
  2. Имената на натуралните съставки са обозначени с латинските им имена. В нашите Съставки ще намерите официалните имена по INCI. Това ще Ви помогне да се научите да разбирате козметичните етикети!
  3. Добре е да се стремим към натурални продукти, формулирани от експерти! Важно е да търсим продукти, които съдържат натурални, растителни съставки. Те се усвояват от кожата и укрепват нейното здраве и красота. Лесно можем да познаем тези продукти, като разгледаме тяхното съдържание. На първо място обикновено намираме вода, флорални води, растителни масла и екстракти, глицерин и други естествени суровини. Прецизно описаното съдържание, действие и начин на прилагане ще Ви подскажат, че продуктът е създаден от специалисти с внимание и грижа за клиентите.
  4. Натуралните продукти обикновено нямат наподобяващи парфюм аромати. Естествената козметика може да ухае прекрасно, но лесно ще познаете, че това не е постигнато, чрез добавяне на синтетичен парфюм. Разбира се от лекото ухание на цветя и билки, което бързо “излита” или бива погълнато от кожата.
  5. Пробвайте различни продукти! Естествената козметика носи дълготрайни ползи за кожата. Ако виждате положителни ефекти, като озарен тен, хидратирана и балансирана кожа, то тогава сте намерили своя продукт! Когато преминете към натурална козметика, бързо ще се научите да я разпознавате сред множеството предлагани на пазара!
  6. Не всички изкуствено синтезирани съставки са вредни! Стремежът към естествен и здравословен начин на живот е важен за нас. В нашия екип има химици и ботаници. Всички ние сме убедени в предимствата на природните продукти. Често се срещаме с клиенти, които избягват всяко непознато име на козметичния етикет. В началото това ни се струваше разумно, докато един ден не срещнахме клиентка, която, разглеждайки мнително етикета на нашия нощен балсам, заключи: “Щом претендирате за натурален състав, защо на етикета Ви са описани химикали?”. Ние се спогледахме озадачено и се вторачихме в нейния пръст, който сочеше думите “LINALOOL, GERANIOL, LIMONENE” – съединения, съдържащи се в етеричните масла, които ползваме. Ние й обяснихме, че сме длъжни да опишем тези съставки отделно, защото могат да предизвикат чувствителност у някои хора. Заедно се засмяхме и решихме, че изпадането в крайности не е полезно. Затова Ви призоваваме да бъдете любознателни, а не мнителни. Когато срещнете непозната съставка, проверете я. Има много лабораторно синтезирани компоненти на продуктите, които могат да бъдат полезни и безвредни за кожата.
  7. Все пак има някои съставки, които е добре да избягваме, защото могат да навредят на нашето здраве.

Можете да разберете кои са те, като попълните своето име и ел. адрес тук: