Как действа козметиката?

Натъкваме се на много интересни твърдения за козметични продукти. Особено интригуващи са тези, които обещават да окажат влияние върху функцията на клетките в кожата и да стимулират нейния метаболизъм. Как става това? Възможно ли е? Можем ли да вярваме, че един натурален продукт е ефикасен?

Натуралната козметика става все по-популярна. Много фирми започват производство на естествени продукти, базирайки своите формули на информация за традиционните свойства на съставките, известни от векове. Този подход е много модерен, защото клиентите търсят все по-проста, изчистена козметика, но дали тя е ефективна? В Wild Cosmetics вярваме в силата на природата, но и в науката. Използваме информация от фолклорни източници, но задължително я пресяваме и през критичното сито на науката. Правим това, защото вярваме, че модерните подходи за създаване и изпитване на козметични съставки са най-добрите и гарантират качество и ефикасност.

Както се досещаш, това означава, че отговаряме с “да” на въпроса “Действа ли козметиката?”, но това не означава, че всяка козметика е ефективна. Нейното действие зависи от това какви съставки съдържа, в каква пропорция са те и дали са комбинирани правилно. За това е важно формулаторите на козметични продукти да са опитни и да имат нужните познания!

Ако приемем, че гореспоменатите условия са изпълнени, можем да отговорим на въпроса “Как действа козметиката?”. Той е излключително интересен и сложен! Най-общо можем да кажем, че:

  1. Козметиката се грижи на първо място за най-горния слой на кожата тиепидермиса. Продуктите, които нанасяш върху лицето и тялото си, често се задържат основно на повърхността. Там те извършват важни функции – омекотяват, предпазват от вредни, външни влияния и поддържат хидратацията на кожата. Мъртви клетки непрекъснато се олющват от повърхността на епидермиса. Когато това се случва с правилната бързина, лицето и тялото ти изглеждат гладки, сияйни и красиви. Козметиката може да спомогне и за това!
  2. Някои съставки в качествената козметика са “активни” и прониквт в дълбочина, за да окажат въздействие върху по-долните, кръвоснабдени слоеве на кожата. В качествените козметични продукти има правилно комбинирани съставки, които проникват в по-голяма дълбочина. Такива са етеричните масла, някои пептиди, витамини и др. Целта на тези съставки е да окажат положително влияние върху кожата и да подобрят нейния вид в дългосрочен план. Те могат да изравнят тена, да забавят стареенето, да направят кожата по-стегната или еластична. Ефектът зависи от познанията на формулаторите, от използваните съставки и, не на последно място, от това дали продуктът се прилага правилно и редовно.

Козметиката е ефикасна и действа, стига да се създава от съвестни специалисти със солидни познания. Това важи и за натуралните продукти, когато в тях са вложени висококачествени суровини!

Наслаждавай се на своята козметика и наблюдавай ползите от нейното действие! Ние влагаме много сили, желание и любов, за да ти предложим само най-доброто!