Как можем да помагаме на природата със своите покупки?

Всеки път, когато харчиш пари, гласуваш за света, в който искаш да живееш.”

Анна Лапей

Ако обичаш да прекарваш време сред природата и често си мислиш за влиянието, което оказват покупките ти върху нея, тази статия е за теб! В нея ще разбереш как можеш да намалиш вредното влияние върху планетата, като избираш продукти, произведени с грижа за хората и околната среда. Покупките ти дори могат да помагат, като спонсорират производители, стремящи се да подпомагат местните общности, да пазят природата и да развиват иновативни практики, които пестят енергия и ресурси! Фирмите, които се отнасят отговорно към своите работници и към природата, обикновено пазят и здравето на своите клиенти. Това е още една причина да се спреш на тях!

  1. Малките производители, които работят с местни суровини са за предпочитане! – Когато избираш козметика, храна и други продукти, опитай се да купуваш от местни производители. Търси информация за произхода на продуктите и за принципите и практиките на производителя. Така ще намалиш вредните емисии на парникови газове от транспорта на стоките, ще получиш по-пресни продукти и ще подпомогнеш производители, които се отнасят отговорно към земята и местните хора.
  2. Леснодостъпната информация за производителя и неговите партньори е добър знак! – Когато една фирма държи на природата и здравето на хората, тя разкрива личностите, които стоят зад производството. Ако търсиш продукти, които имат възможно най-малък отрицателен ефект върху природата и допринасят за добруването на местните общности и на теб, като потребител – довери се на хора, а не на международни гиганти.
  3. Избирай внимателно! – Опитай се да купуваш само продукти, които са наистина важни за теб. Ние в Wild създаваме козметика, от която се ползва количество, колкото няколко оризови или едно грахово зрънце. Съзнаваме, че по този начин на клиентите се налага да купуват от нашите продукти по-рядко. Приемаме това, защото така се намаляват използваните ресурси, включително опаковките. Високата концентрация на биологично активни вещества отличава нашите продукти от другите на пазара. Искаме да ти даваме това, от което се нуждаеш, за да разкриваш естествената си красота в продължение на поне два-три месеца с една опаковка!
  4. Намали употребата на опаковки! – Избирай продукти, които са опаковани икономично. Производството на опаковки изисква много ресурси, а изхвърлянето им може да навреди на природата. Ние избираме опаковки, които са произведени в Европа. Опитваме се да намалим употребата на пластмаса, а когато я ползваме, избираме напълно рециклируеми опаковки. Такъв е и флаконът на Хидратиращия дневен крем – след последното изпомпване не остава нищо в него, може да се отвинти, изплакне и рециклира. Това го прави различен от другите опаковки с помпа, които съдържат и метални части.

Всеки от нас е отговорен за запазването на природата. Нашата цел е да произвеждаме продукти, които разкриват естествената красота, като същевременно подпомагаме опазването на лечебните растения в България! Прочети повече за историята на Wild Cosmetics и мисията ни тук!