Какъв тип кожа имам?

Широките пори не са симптом на мазната кожа!

Много често сами си поставяме грешни “диагнози” по отношение на нашата кожа. Правилното определяне на типа й е много важно, защото ни дава възможност да приложим подходяща грижа. Често, обаче, ние бъркаме типа си кожа, който не се променя през целия ни живот, с моментното й състояние, което може да се промени.

 

Типовете кожа са:

Моментни състояния могат да бъдат:

суха

дехидратирана

нормална

чувствителна

мазна

акнеична

смесена

увредена от слънцето

 

Много често се срещаме с хора, които смятат, че широките пори са признак, че кожата им е мазна. Те мислят, че се нуждаят от продукти, чиято цел е да премахват мазнината, но, всъщност, кожата им е дехидратирана – липсва й вода. Поставяйки тази неправилна “диагноза” те прилагат неподходяща грижа. Това води до допълнително омазняеане, защото кожата има компенсаторни функции, и когато е нарушен балансът, тя свръхпроизвежда мастна секреция, за да го възвърне. Така се получава прочен кръг, който води до отслабване на естествените защитни сили и задълбочава проблемите. Тогава кожата губи баланса си и се изисква консултация със специалист.

Има и друга причина, поради която дехидратираната кожа може да ти се стори мазна. Широки пори се наблюдават също, когато има натрупване на мъртви клетки. Тогава кожата изглежда повяхнала и безжизнена. Това може да се види, както при суха, така и при мазна, дехидратирана кожа. За да изглежда кожата гладка, без видимо широки пори,  е много важна подходящата козметична грижа: правилно и щадящо почистване и ексфолиране, хидратиране през деня, подхранване и детоксикация през нощта. По този начин, можем да бъдем сигурни, че кожата на лицето ни може да изпълнява своите функции и да изглежда добре. Нужна е също периодична консултация със специалист, за да бъдат установени своевременно нуждите на кожата.

Хидратиращият дневен крем е подходящ при кожа, загубила своя блясък и хидратация. Той възвръща еластичността и жизнеността на лицето и подпомага регенерирането на кожата, благодарение на ценните етерични масла от роза и безсмъртниче.