Кога трябва да започна да се грижа за кожата си и как?

Има важни стъпки, които можеш да предприемеш, за да забавиш стареенето и да запазиш кожата си сияйна и красива по-дълго. Не е важно да използваш само продукти, които ухаят приятно или скриват несъвършенствата. За красива кожа се изисква истински ефективна козметика, която предпазва, възстановява и обновява кожата.

  1. Слънцезащита – цял живот! Лъчите на слънцето влияят отрицателно на твоята кожа. Противно на разбиранията, не е нужно да изгориш, за да я повредиш в дълбочина. Два типа слънчеви лъчи достигат до земята и ти вредят – UVA и UVB. UVB лъчите причиняват видимото слънчево изгаряне, те навлизат до първия слой на кожата – епидермиса и причиняват бръчки. UVA лъчите не водят до видимо изгаряне, но проникват до втория слой на кожата – дермата и причиняват отпускане на кожата и загуба на еластичност. За това е важно още от ранна детска възраст да се ползват висококачествени слънцезащитни продукти, които защитават от UVA и UVB! Избирай продукти, които съдържат цинков оксид (Zinc oxide) и титаниев диоксид (Titanium dioxide).
  2. Ексфолиране на кожата – в началото на пубертета. Ексфолирането на кожата трябва да започне около 13-15 годишна възраст. Важно е да премахваш мъртвите клетки, така че кожата ти да остане гладка, порите да не изглеждат разширени и всички продукти, които нанасяш да се усвояват добре. В противен случай неравномерно се натрупват слоеве мъртви клетки, които пречат на нормалното олющване на кожата и създават предпоставки за кожни проблеми, като акне и дори по-сериозни състояния. Препоръчително е да се ексфолира 2-3 пъти седмично с продукт с много фини частици или гликолова или млечна киселина.
  • Използване на антиоксидантни продукти – след 28 годишна възраст. Продуктите, богати на антиоксиданти помагат на кожата да се справи с градското замърсяване и UV лъчите и да остане еластична и сияйна. Те улавят свободните радикали и ги неутрализират, преди да са нанесли щети върху кожата ти. В Wild Cosmetics ползваме естествени антиоксиданти, като етерично масло от безсмъртниче, CO2 екстракт от розмарин и др. Така защитаваме кожата и й помагаме да се възстанови и да засияе!
  • Използвай продуктите за лице и върху шията и деколтето – след 30 годишна възраст. Когато нанасяш кремовете и балсамите върху лицето си, не забравяй да покриеш също своята шия и деколте. Ако не се грижиш за тях, те ще стареят по-бързо, защото са изложени на външни влияния почти толкова, колкото и лицето ти. Ако накрая ти остане малко количество продукт, нанеси го върху гърба на дланите.

Най-важното нещо в грижата за кожата е постоянството! Нужни са ти не повече от 10 минути на ден за пълен режим, а ако се наслаждаваш на тези моменти, ще намалиш и влиянието на стреса върху кожата си!