Можеш ли да подмладиш и поддържаш кожата си с естествени продукти?

Все повече хора разчитат на инвазивните процедури за запазване на младежкия вид на лицето си. На пазара се предлагат много възможности – от лазерни интервенции до поставяне на инжекции. Нормално е да се питаш дали не е най-добре да прибегнеш към по-сериозни мерки за подмладяване на кожата, преди да е станало “твърде късно”. Почти всяка наша клиентка ни пита за мнението ни за драстичните козметични процедури и корекции. Ние отговаряме така – когато взимаш решение за здравето и красотата си е важно да разгледаш доказателствата за ползите от дадена интервенция и рисковете от нея.

Философията на Wild Cosmetics е свързана с постигането на дълготрайни резултати с естествени съставки. Избрали сме този път, не само защото смятаме, че инвазивните процедури крият рискове и носят временни резултати, а и защото има достатъчно доказателства за ползите от експертно създадените, естествени продукти за подмладяване на кожата. Комбинираме най-добрите съставки с научно доказани ползи, с цел да допринесем за здравето и красотата без риск от изтъняване, белези и възпаления.

Можеш ли да подмладиш кожата си с хиалуронова киселина?

Молекулата на хиалуроновата киселина се свързва с водата и може да задържи от 1000 до 4000 пъти повече вода от собственото си тегло. Тя играе изключително важна роля за хидратацията и подмладяването на кожата.1 Тя помага за възстановяването на тъканите и намалява видимо бръчките. Употребата на продукти с хиалуронова киселина прави кожата еластична, хидратирана и запазва нейната младост. С напредването на възрастта става все по-важно да се възползваме от предимствата на тази съставка. След 40 годишна възраст тялото започва да произвежда по-малко хиалуронова киселина. Тогава се появяват и първите видими признаци – сухи участъци и бръчки. За това е особено важно да ползваш продукти, съдържащи хиалурон, за да запазиш баланса по-дълго.

Можеш ли да подмладиш кожата си с CO2 екстракт от шипково семе?

CO2 екстрактите са ново поколение естествени съставки. Ниските температури и липсата на кислород при производството им ги правят уникални сред конкурентите им. Основното им предимство е, че в тях полезните вещества на растенията са извлечени и запазени по най-добрия начин. Съдържанието на биологично активни компонент е по-високо, отколкото при произведените по други технологии екстракти и масла. Това означава, че тези съставки имат по-силно действие и могат да подмладят кожата по-ефективно. CO2 екстрактът от шипково семе, който се съдържа в Хидратиращия дневен крем и Детоксикиращия нощен балсам на Wild Cosmetics е с високо съдържание на провитамини А и Е и на ценни мастни киселини. Провитамин и витамин А ускоряват възобновяването на клетките, което помага за постигането на равен, чист тен. 2,3 Провитамин и витамин Е имат антиоксидантно действие и предпазват от преждевременно стареене.4 Това прави CO2 екстракта от шипково семе ценен съюзник подмладяването на кожата. Качествата му са многократно по-добри от тези на широкоразпространеното студено пресовано масло от шипково семе.

Това са само някои от естествените съставки с доказани ползи за подмладяването и разкрасяването на кожата! Вярваме, че редовната употреба на експертно създадени, натурални продукти поддържа красотата! В това се убедиха стотици наши клиенти! Тук можеш да прочетеш мненията на някои от тях.

  1. Efficacy of cream-based novel formulations of hyaluronic acid of different molecular weights in anti-wrinkle treatment, Pavicic T1, Gauglitz GG, Lersch P, Schwach-Abdellaoui K, Malle B, Korting HC, Farwick M.
  2. Characterization of Esterase and Alcohol Dehydrogenase Activity in Skin. Metabolism of Retinyl Palmitate to Retinol (Vitamin A) During Percutaneous Absorption, James BoehnleinAdel SakrJ. Leon LichtinRobert L. Bronaugh
  3. Retinoids in the treatment of skin aging: an overview of clinical efficacy and safety, Siddharth Mukherjee, Abhijit Date, Vandana Patravale, Hans Christian Korting, Alexander Roeder, and Günther Weindl
  4. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils, Tzu-Kai Lin, Lily Zhong, and Juan Luis Santiago