Нямаш време за красота и грижа? Пробвай тези масажни техники за по-добър сън и сияйно лице!

Приятелка ми каза следното: “Не можеш да пресипеш на другите от чашата си ако тя е празна”. Ако винаги се грижиш за другите и не ти остава време за теб самата, знаеш какво е искала да ми каже. Вечер, преди да си легнеш, мислиш за задачите за утре и трудно заспиваш. Между семейството и децата, дома и работата много често забравяш да си отделиш време. На пръв поглед това може да ти се струва незначително, но истината е, че за да имаш сили за хората и нещата, които обичаш, първо трябва да се погрижиш за себе си! Не е нужно да отделяш много време. Достатъчно е да се насладиш на момент на грижа и спокойствие, за да се почувстваш добре.

Един много добър метод за поддържане на младежкия вид на кожата и успокояване на нервната система е самомасажът. Ето три движения, които можеш да практикуваш с Детоксикиращия нощен балсам преди лягане:

  1. Намери двете издатини към края на челото. С кръгови движения и натиск с един пръст ги масажирай в радиус от 1-2 см. Движи пръстите в посока към центъра на челото и после навън. Продължи масажа около 30 секунди!
  2. Намери малката издатина в средата на челото си, над веждите. Масажирай я с кръгови движения с един пръст, прилагайки лек натиск. Продължи масажа около 30 секунди!
  3. Намери най-високите точки на двете си скули. Натисни ги и масажирай колкото може по-силно с кръгови движения нагоре и надолу, придвижвайки се по дължината на скулите без да вдигаш пръсти от лицето си. Повтори четири пъти.

Ако изпитваш болка, това означава, че се нуждаеш от повече масаж, за да изчистиш токсините и блокажите в нервните окончания. Като масажираш тези точки всеки ден, ще помогнеш на кожата да се прочиства, ще поддържаш нейния тонус и ще спиш по-добре! Може дори да намалиш главоболието и стреса! Когато си изморена и си забравила за собствените си нужди, няколко минути могат да бъдат чудотворни! Ще разкрием и още точки за самомасаж в следващи статии!