Пролетна грижа за кожата

Не знам за вас, но аз жадувам за пролет от месеци! Оглеждам се за пъпки по дърветата от началото на март. Всяка птича песен ме кара да си представям планински поляни, прошарени с диви цветя и билки! Може и да е професионално изкривяване, но ми харесва! Пролетната грижа за кожата ми, обаче, е предизвикателство. Тя става по-чувствителна, има нужда от хидратация, но същевременно произвежда повече мастна секреция. Ако не се погрижа за нея правилно, бързо губи свежия си вид.

За това искам да споделя някои от любимите си хитрини за пролетна грижа за кожата! С тях ще стимулираш кръвообращението, ще почиститш лицето си от натрупаните мъртви клетки и ще помогнеш на кожата да се успокои и да засияе!

  1. Направи си нежна, полираща маска с мед и ситно смлени овесени ядки! Залей три чаени лъжички ситно смлени овесени ядки (почти на брашно) или овесено брашно с мъничко гореща вода или отвара от лайка, до получаването много гъста каша. Добави две супени лъжици мед и разбъркай добре. Можеш да сложиш и няколко капки масло (на пр. бадемово). Почисти лицето, както обикновено и нанеси сместа върху леко влажна кожа. Масажирай с нежни, кръгови движения и остави маската да поседи за 5 минути преди да изплакнеш с хладка вода. Тонизирай и нанеси подходящ балсам или крем за лице.

Как действа: Освен че почиства механично, овесът разтваря мастната секреция и нечистотиите по кожата. Той успокоява, защитава и намалява загубата на влага. Медът притежава силни почистващи, противомикробни и овлажняващи свойства. Той балансира киселинността на горния, предпазен слой на кожата.

  1. Запари лайка и си направи компрес с хладката отвара: Често говорим за това, че билките трябва да бъдат обработвани правилно, за да имаме полза от тях. Ефективна лайкова отвара, можеш да приготвиш, като залееш 2 супени лъжици сухи цветове с 200 мл. кипяща вода и покриеш съда. Остави да преседи минимум 30 минути, прецеди и напои кърпа, марля или памук с отварата. Постави компреса върху лицето, покривайки и очите. Постой така 5-10 минути и след това нанеси подходящ балсам или крем за лице върху все още влажната кожа. Няма нужда от тоник след компреса! 😉

Как действа: Лайката е известна със своите успокояващи и антисептични свойства. Компресът с отвара от цветовете й успокоява кожата и спомага за нейното възстановяване. Нанесената след компреса козметика се усвоява още по-добре.

  1. Прави си Гуа ша масаж за свежо, стегнато лице! Тази древна практика има доказани ползи и не отнема повече от 5-10 минути на ден. Тя ще съживи кожата, тонизира мускулите и стегне контура на лицето ти! Резултатите от нея са видими, а постоянството е ключът към трайния успех! 😊Ние ти предлагаме два варианта за потапяне в тази благотворна практика. Комплект „Нощен ритуал“ и Гуа ша масажор + видео урок + мостра от продукт по избор.

Как действа:

Тези вълшебни похвати ще подготвят кожата ти за летния сезон, в който ще прекарваме повече време навън. Прилагай 1 и 2 поне по веднъж седмично в рамките на месец, а Гуа-ша масажа – поне 5 пъти седмично, за да видиш резултат. Не забравяй да се грижиш кожата ти да бъде чиста, хидратирана и защитена от слънцето! Желая ти прекрасна пролет!

Анна