Шарена бяла козметика?

Какъв цвят кремове за лице си свикнала да виждаш? Бели? Съвсем бледо сини или розови? Познах ли? Не се чуди как успях. ☺️ Просто знам, че масовите продукти са произведени от преработени суровини, чиито естествени цветове и миризми се премахват нарочно. Целта е да се постигнат неутрални нюанси, дълъг срок на годност и липса на аромат, за да може козметичният продукт да бъде парфюмиран според желанието на производителя. Крайният резултат трябва да е красив, безцветен продукт с ухание на скъп парфюм! Прекрасно, нали?

Е, аз казвам, че по-хубаво е да имаме истинска козметика с ухание на природа! Цветовете и ароматите на растителните масла и екстракти не са излишна окраска. Те носят някои от най-ценните им свойства, като например:

  • Синьото като индиго масло от немска лайка е обагрено от съединението хамазулен. Благодарение на него, то действа заздравяващо и противовъзпалително.
  • β-Каротенът (провитамин А) прави CO2 екстракта от шипка ярко оранжев или червен. Заради него, този чудотворен еликсир има свойството да подобрява еластичността на кожата и й помага да се регенерира.
  • Етеричните масла са съставени от десетки съединения със силен аромат, които носят разнообразни ползи за нашето здраве и красота. Те имат силата да лекуват възпаления, да тонизират и успокояват и са безценни съставки на натуралната козметика, стига да се ползват прецизно, както разказвам в този клип.

Ние в Wild Cosmetics не премахваме цветовете и ароматите на естествените съставки, защото искаме да ти предложим козметика, неподправена като дивата природа! Избираме суровините според това каква полза носят за естествената красота на кожата и здравето ти. Натуралните ни продукти никога няма да ухаят на скъп парфюм и не са съвършено бели. Цветът на един естествен продукт може дори да варира в нюансите си от партида на партида. Това не бива да те плаши, а да ти дава увереност, че ползваш нещо, което лицето ти ще разпознае и ще приеме добре. Независимо какъв цвят кремове си свикнала да виждаш, те приканваме да сложиш цветните очила! 😉

Тук можеш да видиш как добавяме CO2 екстракт от дива шипка, съставката – символ на Wild Cosmetics, към Хидратиращия дневен крем:

Най-важното е да подбираш козметика, създадена от добросъвестни специалисти, в която са вложени съставки, съхранили силата на природата! Ние слагаме и любов.

С обич,

Анна