Шарена бяла козметика? Да!

Какъв цвят кремове за лице сте свикнали да виждате? Бели? Съвсем бледо сини или розови? Познах ли? Не се чудете как! Просто знам, че масовите продукти са произведени от преработени суровини, чиито естествени цветове и миризми се премахват нарочно. Целта е да се постигнат неутрални нюанси, дълъг срок на годност и липса на аромат, за да може козметичният продукт да бъде парфюмиран според желанието на производителя. Крайният резултат трябва да е красив, безцветен продукт с ухание на скъп парфюм! Това е страхотно, нали?

Ще ви кажа, защо не съм съгласна. Мислим си, че скъпият, лъскав и уханен крем, който сме си купили е полезен и ще донесе здраве и красота на кожата ни, но за съжаление ползата от съставките често е премахната, заедно с аромата и цвета им. Цветовете и ароматите на растителните масла и екстракти не са излишна окраска. Те носят някои от най-ценните им свойства, като например:

  • Синьото като индиго масло от немска лайка е обагрено от съединението хамазулен. Благодарение на него, то действа заздравяващо и противовъзпалително.
  • β-Каротенът (провитамин А) прави екстракта от шипка ярко оранжев или червен. Заради него, този чудотворен еликсир има свойството да подобрява еластичността на кожата и й помага да се регенерира.
  • Етеричните масла са съставени от десетки съединения със силен аромат, които носят разнообразни ползи за нашето здраве и красота. Те имат силата да лекуват възпаления, да тонизират и успокояват и са безценни съставки на натуралната козметика.

Ние в Wild Cosmetics не премахваме цветовете и ароматите на естествените съставки, защото искаме да ви предложим козметика, неподправена като дивата природа! Избираме суровините според това каква полза носят за естествената красота на кожата и здравето ви. Натуралните ни продукти никога няма да ухаят на скъп парфюм и рядко са съвършено бели. Цветът на един натурален продукт може дори да варира в нюансите си от партида на партида. Това не бива да ви плаши, а да ви дава увереност, че ползвате нещо, което лицето ви ще приеме добре. Най-важното е да подбирате козметика, създадена от добросъвестни специалисти, в която са вложени съставки, съхранили силата на природата!

Автор: Анна Гълъбова