Упражнение за мигновено разкрасяване

Днес искам да ви разкажа една история! Преди няколко месеца, на събитие на Wild Cosmetics, направихме експеримент. Дадохме на участничките огледало. Наредихме ги в кръг и ги помолихме да си подават огледалото, като всяка казва първото нещо, което й хрумне, като се погледне. Целта на упражнението беше да научим как се виждаме. Чухме интересни неща! 90% от дамите бяха видели нещо лошо и изглеждаха уплашени от собствените си думи.

Аз бях изумена! Очаквах да има и негативни самооценки, но не толкова много! Събитието продължи. Аз разказвах за естествената красота и влиянието на натуралната козметика върху кожата, но нещо ме притесняваше. Как можех да убедя жените да се грижат за себе си с любов и да ползват повече бяла козметика и по-малко грим?! Те очевидно не се харесваха и виждаха само несъвършенствата в огледалото?

След като се научихме на отпускащ самомасаж с Детоксикиращия нощен балсам предложих да повторим упражнението. Помолих ги да не бързат толкова и да помислят за нещо, което харесват у себе си. Всички се усмихнаха, някои въздъхнаха дълбоко, но се престрашиха. Този път чухме: “Харесвам очите си. Те издават емоцийте ми.”, ”Аз харесвам луничките си.”, ”Мисля, че косата ми е много красива!”

Може да ви звучи изтъркано, но след това упражнение всички сияеха. Гледаха на себе си с нови очи. Всеки беше споделил по нещо много лично с непознати, но вместо да се чувстват притеснени, дамите като че ли се обединиха. Започнаха да се усмихват повече, заприказваха си оживено и усмивките не слизаха от лицата им. Препоръчвам ви това упражнение! Правете го всеки ден! То има магическа сила. Не забравяйте колко сияйна е естествената ви красота. Ако сами не се харесвате, няма как другите да ви харесат!

С обич,

Анна

ПС: Снимката е от съвместното събитие на Wild Cosmetics и Българския център на жените в технологиите. Там не успяхме да направим упражнението, но си изкарахме супер!