Условия за пазаруване

I. За нас

Сайтът www.wildcosmetics.info е собственост на „Ди Есенс“ ЕООД, ЕИК 204031365, със седалище и адрес на управление: София, ж.к. Зона Б5, бл. 15, вх. Е, ап. 111.

Продуктите с марка WILD Cosmetics се произвеждат за „Ди Есенс“ ЕООД и са вписани в Нотификационния портал за козметични продукти на Европейската комисия (CPNP) по реда на Регламент № 1223/2009 (ЕО) на Европейския парламент и на Съвета от 30 ноември 2009 г. относно козметичните продукти.

 

II. Общи условия

Настоящите Общи условия представляват правно споразумение между „Ди Есенс“ ЕООД и Вас като потребител на услугите и продуктите, предлагани на www.wildcosmetics.info. Със зареждане на информацията на заглавната страница/навлизане на вътрешна страница/натискане на активен линк на сайта Вие приемате и се задължавате да спазвате тези Общи условия.

Общите условия са достъпни на www.wildcosmetics.info и при промяна публикуваме уведомление с дата на последното изменение. „Ди Есенс“ ЕООД има право да изменя и допълва Общите условия по всяко време без предварително предизвестие.

1. Достъп до информация, поръчка на продукти и условия за поверителност

Достъпът до www.wildcosmetics.info е организиран така, че позволява да се информирате за нашите продукти и техните характеристики, цени и условия за доставка без да предоставяте информация за Вашата самоличност.

За да приемем и изпълним Вашата поръчка, когато желаете да направите поръчка за доставка на продукти WILD Cosmetics е необходимо да получим следната информация за Вас:

  • име и фамилия,
  • електронен адрес (email),
  • телефон за връзка,
  • точен адрес за доставка,
  • начин на доставка и
  • начин на плащане.

За повече информация относно събирането и обработването на личните Ви данни, моля прочетете нашата Политика за поверителност!

2. Поръчка

Нашият сайт Ви дава възможност да направите поръчка на продукти WILD Cosmetics по два начина:

(1) с формуляр за еднократна поръчка и
(2) с поръчка през регистриран клиентски профил.

За да направите еднократна поръчка или регистрация на клиентски профил трябва да сте пълнолетен гражданин и да предоставите данните, посочени по-горе. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също и в почивни дни и в дни на официални празници.

След приключване на поръчката ще получите писмено потвърждение по електронната поща от нас. То удостоверява приемането на поръчката. Ще получите и втори имейл, когато поръчката бъде изпратена. В случай, че се налага проверка или коригиране на данните, ще Ви потърсим на предоставения телефон.

С натискане на бутона „Поръчване“ Вие приключвате Вашата поръчка и сключвате договор за покупко-продажба на заявените артикули с “Ди Есенс” ЕООД, като се съгласявате да заплатите съответната цена. Нашата система ще генерира автоматично потвърждение за сключването на договора на посочения от Вас електронен адрес.

Поръчката на продукт/и през електронния магазин представлява договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите.

Отговорността за всички действия, извършени от името на регистриран потребител чрез използване на неговото потребителско име и парола се носи от лицето, чиито данни са посочени в клиентския профил. “Ди Есенс” ЕООД не носи отговорност за неоторизирано използване на Вашия клиентски профил от трети лица.

3. Цени и начин на плащане

Всички цени, посочени на сайта са в български лева с включен ДДС. За улеснение на нашите клиенти от чужбина можем да посочваме цените и в друга валута при изпратено запитване на електронния ни адрес.

Цените на продуктите не включват цената за доставка.

Плащанията се извършват в български лева по един от следните начини:

(1) в брой с наложен платеж – цената се заплаща на куриера при получаване на доставката;
(2) по банков път по сметка на “Ди Есенс” ЕООД, посочена на страницата за потвърждение на поръчката при избор на опция “Директно банково плащане”, както и в последващото електронно съобщение за получена, задържана поръчка.

При избор на плащане по банков път или с карта Вие се съгласявате да заплатите цената на Вашата поръчка авансово на посочената от нас банкова сметка. При избор на опция “Директно банково плащане” поръчката ще бъде задържана, до фактическото получаване на сумата по нашата сметка.

4. Доставка и получаване на продуктите

Вашата поръчка ще бъде доставена по куриер на посочения от Вас адрес. Поръчките се обработват всеки делничен ден до 17:30 и в събота до 11:00. Максималният срок за доставка е 3 работни дни от датата на поръчката. (Срокът за икономична доставка до чужбина може да отнеме повече време). “Ди Есенс” ЕООД работи с куриерска служба Еконт, която извършва доставки между 08:00 и 19:00 ч. в делнични дни и до 11:00 в събота.

5. Проблеми при изпълнението на поръчката и отговорности

Стремим се да изпълняваме всички поръчки с точност, но има случаи, в които изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано или забавено, поради някоя от следните причини:

(1) Правим всичко възможно да разполагаме с наличност от предлаганите продукти, но е възможно някой от поръчаните продукти да не е наличен; в този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или чрез съобщение на Вашата електронна поща.
(2) Избрали сте директно банково плащане, но не е извършено такова или има забавяне при получаване на превода.
(3) Посочили сте грешни или непълни данни за доставка –  имена, адрес, телефон, пощенски код.

При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност и проблем по причина, за която сме отговорни ние, ще поемем разходите по връщане и замяна на несъответстващите продукти.

При невъзможност за доставка по причина, за която отговаряте Вие (не се намирате на посочения адрес или не отговаряте на обажданията на куриера в посоченото време) поръчката Ви ще бъде върната при нас, за което ще Ви уведомим своевременно по електронната поща. Всички разходи за повторната доставка са изцяло за Ваша сметка.

6. Отказ от поръчка и връщане на закупени продукти

В срок до 14 дни  от датата на доставка на поръчаните продукти можете да ги върнете без да посочвате конкретна причина, при изпълнени следните условия:

(1) продуктът е в оригиналната си опаковка, която е ненарушена и няма зацапване по нея;
(2) продуктът е придружен от оригиналния документ, с който сте получили поръчката (с Вашата поръчка ще получите придружаващ документ – фискален бон при плащане при доставка или с карта в сайта или фактура по Ваше желание или при плащане по банков път);
(3) разходите по връщането на продукта са за Ваша сметка;
(4) изпратите ни уведомление по електронен път с изрично описано желание за връщане на продукти и точното им описание.

Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна.

За да се откажете от договора или да направите замяна е необходимо да ни изпратите уведомление електронния ни адрес и да изпратите обратно продуктите не по-късно от 14 дни от датата на доставка.

Суми в брой, платени при доставка, се възстановят само по банков път по Ваша лична сметка. Възстановяването става в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за отказа от поръчка, като към уведомлението посочите номера на товарителницата, с която са изпратени върнатите продукти. Всички суми, платени с дебитна/кредитна карта, се възстановяват по картовата сметка, от която е извършено плащането.

При необходимост, моля, свържете се с нас на телефон +359 884 459 356.

“Ди Есенс” ЕООД има право да откаже да обслужи клиент, който е предоставил невярна или неточна лична информация и да заличи без предизвестие неговия профил.

7. Права на интелектуална собственост

Домейнът www.wildcosmetics.info, текстовото и визуално съдържание на сайта, търговската марка WILD Cosmetics, дизайнът на опаковките и рецептурното съдържание на продуктите WILD Cosmetics са изключителна собственост на “Ди Есенс” EООД и са защитени от българските и международни приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост. Използването на услугите и на уебсайтa не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях.  Всяко използване на посочените обекти на интелектуална собственост може да се извършва единствено и само с предварителното писмено съгласие на “Ди Есенс” ЕООД.

 

Последна актуализация: 01.01.2019 г.