За мен

Като дете обичах да гледам как мама се маже сръчно с домашни маски за лице, с мъничка лъжичка. Тогава тези процедури ми се струваха като магически ритуал, а резултатите бяха невероятни! Тя ми разкри всички свои тайни и аз се стараех да ги прилагам, но така и не можех да постигна същите резултати. Кремовете, които използвах след ритуалите на мама по-скоро ми вредяха, отколкото да помагат.

Между 16 и 26 годишна възраст неуморно търсих кремове, подходящи за чувствителната ми, склонна към акне кожа. Беше непосилно да се ориентирам сред хилядите продукти на пазара. Затова започнах да уча за козметичните съставки и да чета съдържанието на всеки продукт, преди да го купя. С ужас установих, че по-голямата част от козметиката на пазара е пълна с опасни химикали. Това ме накара да се обърна към натуралните кремове и чистите растителни масла, но от тежките и небалансирани смеси кожата ми придоби сивкав тен. Въпреки това, аз бях твърдо решена да намеря решение на проблемите си на рафта на натуралната козметика. Тогава не подозирах, че тайната се крие вкъщи, сред ритуалите, които мама ми беше показала в детството.

След няколко години в Западна Европа, животът ме върна в България, където започнах да работя като специалист по бизнес развитие и пазарни проучвания в билковия сектор. Така се запознах с десетки видове лечебни и ароматни растения. Възхити ме разнообразието на активни вещества в тях! Всяка моя козметична загадка имаше билково решение!

Така започнах да проследявам всяка съставка от природата – до опаковката на козметичния продукт. Разбрах, че този път не е никак лесен и кратък. Запознах се с хората, които събират билки от дивата природа, с тези, които произвеждат масла и екстракти от тях, както и с най-добрите учени и специалисти, запознати със състава и силата им. Започнах да събирам познания и трупам опит и да ги прилагам в собствения си дневен режим за красота.

Веднага видях подобрение. Цветът на лицето ми беше най-забележителната промяна. Сияеше сякаш го бях измила за първи път! Странно, защото и преди това се миех. Така разбрах, че най-накрая съм открила разковничето! След много лутане и провали ми стана ясно, че правилното съчетаване на природните средства е ключът към разкриването на естествената ни красота.

Искам да споделя всички свои открития и резултати с Вас, за да се чувствате красиви всеки ден! Това е причината да създам Wild Cosmetics!

Ваша,
Анна