За мен

От малка обичам животните и природата! Винаги съм се вълнувала толкова много от тези теми, че на пет години написах на пишещата машина на мама книжка за това как да спасим планетата. Имах специално отношение към ресурсите – хартията, водата и дори храната трябваше да се пазят и ползват с внимание и грижа.

Мама ме научи да се грижа за кожата си от ранна детска възраст. Уверяваше ме, че това ще ми се отплати след време и аз вярвах, защото виждах как изглежда тя!

В пубертета имах типичната за възрастта проблемна кожа. Маските на майка ми помагаха и правеха лицето ми меко и спокойно, но козметиката от магазина, която ползвах след тях не даваше добри резултати.

Докато следвах в Западна Европа открих естествени кремове, които ми действаха малко по-добре. След време, обаче започнах да ги усещам тежки за кожата си и проблемите се появиха отново. Този път бях далеч от българските билки и вълшебните маски на мама и нямах решение. Чудех се каква ли е тайната на нейните смеси?

След няколко години започнах работа по проекти за опазване на невероятното ни разнообразие от лечебни растения. Това  ме срещна със специалисти по сортове за култивиране на ценни, застрашени билки, с изследователи на активните вещества в лечебните растения и създатели на натурални продукти. Те събудиха желанието ми да създам необикновени козметични продукти. Разбрах, че тайната се крие в комбинацията между традиционното познание, науката и опазването на природата. Можех да използвам вековните традиции на народа си, да ги съчетая с най-новите технологии и същевременно, да помогна на местните общности да се прехранват от лечебните растения, без да разрушават местообитанията им.

Така се роди марката Wild Cosmetics. Вече знам, че всички продукти, които използват моите клиенти имат също толкова добър ефект, като вълшебните маски на мама. Откриването на най-ефикасните билки и екстрахирането им по оптимален начин е условие за създаването на ефективна козметика. Иначе може да създадете смеси със страхотен аромат и нулев ефект. Затова изследвам внимателно всяка съставка, докато се уверя, че съдържа активните вещества, нужни за сияйна кожа! В Wild използваме най-въздействащите суровини, създадени чрез CO2 екстракция, без излагане на въздух и високи температури, както и такива, получени от истински експерти, с грижа за природата.

Вярвам, че всяка жена е родена красива и няма нужда да “поправя” кожата си. Като използваме най-добрите съставки за нашите вълшебни формули, ние ти помагаме да разкриеш своята естествена красота! Трябва само добре да се грижиш за нея, с подходящи продукти. Малките, всекидневни ритуали действат истински, успокояват духа ти и разкриват вродената ти красота!