За мен

От малка обичам животните и природата! Винаги съм се вълнувала толкова много от тези теми, че на пет години написах на пишещата машина на мама книжка за това как да спасим планетата. Имах специално отношение към ресурсите – хартията, водата и дори храната трябваше да се пазят и ползват с внимание и грижа.

Мама ме научи да се грижа за кожата си от ранна детска възраст. Уверяваше ме, че това ще ми се отплати след време и аз вярвах, защото виждах как изглежда тя!

В пубертета имах типичната за възрастта проблемна кожа. Маските на майка ми помагаха и правеха лицето ми меко и спокойно, но козметиката от магазина, която ползвах след тях не даваше добри резултати.

Докато следвах в Западна Европа открих естествени кремове, които ми действаха малко по-добре. След време, обаче започнах да ги усещам тежки за кожата си и проблемите се появиха отново. Този път бях далеч от българските билки и вълшебните маски на мама и нямах решение. Чудех се каква ли е тайната на нейните смеси?

След няколко години започнах работа по проекти за опазване на невероятното ни разнообразие от лечебни растения. Това  ме срещна със специалисти по сортове за култивиране на ценни, застрашени билки, с изследователи на активните вещества в лечебните растения и създатели на натурални продукти. Те събудиха желанието ми да създам необикновени козметични продукти. Разбрах, че тайната се крие в комбинацията между традиционното познание и науката. Заех се с нелеката задача да събера специалисти по органична химия, козметология, дерматология и формулиране на козметични продукти.

Така се роди марката Wild Cosmetics. Вече знам, че всички продукти, които използват моите клиенти имат също толкова добър ефект, като вълшебните маски с билки, които ползвах в детството и юношеството си.

Всички в Wild Cosmetics вярваме, че красотата без инвазивни процедури е възможна! За да ти предложим най-добрите решения:

  • откриваме най-ефикасните масла и екстракти – растителните суровини са изключително сложни. Те съдържат десетки, дори стотици отделни компоненти. Макар и едно масло да прилича досущ на друго от същото растение, място и производител, може да бъде с коренно различно съдържание. За това ние изискваме сертификати, удостоверяващи състава на всяка суровина и влагаме само тези, които имат достатъчно полезни за кожата компоненти;
  • влагаме специален екстракт от българска шипка, богат на провитамини А и Е и ненаситени мастни киселини за сияйна и регенерирана кожа. Той е получен чрез суперкритична екстракция (метод, при който растенията не се излагат на въздух и високи температури);
  • не приготвяме сами своите екстракти – знаем, че е популярно създателите на натурална козметика да създават собствени билкови екстракти. Ние вярваме, че всяка суровина трябва да бъде създадена и тествана от специалисти, за да съдържа активните вещества, нужни за сияйна кожа!

Естествената красота е възможна! За това моята мисия е да предлагам висококачествена козметика и масажни ритуали, които ще те дарят със сияйна и гладка кожа и спокоен дух! От теб се иска само да отделяш по 5 минути на ден и да се усмихваш! ☺️