Защо имаш “уморени” очи с тъмни кръгове, торбички и фини линии?

В заетото ти ежедневие изпълнено със служебни ангажименти, грижи за любимите хора, дома и всевъзможни други задачи времето отлита светкавично. Понякога се поглеждаш в огледалото сутрин или вечер и забелязваш, че околоочният ти контур издава натрупалата се умора. Тъмните кръгове, торбичките и линиите са често срещани проблеми. Кожата около очите е тънка и деликатна и е по-уязвима към вредните въздействия на околната среда. Освен това правиш много мимики с тази част на лицето си и мигаш над 28 000 пъти на ден!

Сигурно си забелязала, че върху козметичните продукти често пише, че не трябва да се нанасят около очите. Съществува и козметика, специално предназначена за тази деликатната зона. Това е, защото тя има специални потребности. Качествените, натурални околоочни продукти са излключително сложни за създаване. Те се борят с най-често срещаните проблеми – тъмни кръгове, торбички и подпухналост и фини линии. Причините за тези несъвършенства са:

  • тъмни кръгове – за тъмните кръгове около очите допринасят умората, нарушеното кръвообръщение и изтъняването на кожата. Анемията или приемът на определени лекарства също може да повлияе на на вида на им. В козметиката са разработени десетки съставки и продукти, които се борят с този проблем, като подобряват микроциркулацията, правят кожата по-плътна и заздравяват капилярите. Въпреки това, тъмните кръгове са трудни за третиране и само най-ефективните формули могат да намалят вида им.
  • торбички и подпухналост – те са причинени от задържане на течности, умора, натрупване на мастна тъкан, пушене и алергии. Козметиката, бореща се с този проблем, подобрява микроциркулацията, така че да намали натрупването на течности. Някои специализирани съставки могат да намалят и мастните отлагания, които допринасят за вида на торбичките под очите.
  • фини линии и бръчки – причините за появата на фини линии и бръчки под очите са UV лъчите на слънцето, повтарящите се мимики, тютюнопушенето и дехидратацията. Продуктите, които помагат за намаляване и превенция хидратират интензивно кожата без излишно омазняване, стимулират производството на еластин и колаген и намаляват оксидативния стрес.

Заедно с ефикасната козметика, някои малки промени в начина на живот могат да допринесат за свеж и младежки вид на околоочния контур. Редовните физически упражнения, упражненията и масажа за лице, както и употребата на по-малко сол ще повлияят положително.

Много скоро ние от Wild Cosmetics ще ти предложим едно ново, уханно и вълнуващо решение за по-здрава и красива кожа около очите! Нямаме търпение да го споделим с теб. Сега работим трескаво по разработката и изпитването му! Следи нашия сайт и Facebook страница, за да разбереш новините първа!