Защо козметиката не винаги помага

Виждали ли сте фразата “обогатен с” върху козметичен продукт? Чудите се какво значи тя? Нека ви разкажа!

Козметичните продукти на масовия пазар често са направени по най-евтиния начин  – основно съдържат вода и  синтетични “пълнители” с ниска цена. Привличат ни, защото изглеждат добре, попиват бързо и ухаят приятно, но ефектите от тях са временни, а за много от нашите клиенти – дори отрицателни. Ако и вие сте имали зачервяване, парене, обриви и други проблеми, породени от козметични продукти, сравнете сами:

Детоксикиращ нощен балсам на Wild Cosmetics
Масова козметика

99-100% активни, растителни съставки под формата на масла, екстракти и натурални витамини. Всяка една съставка, която влагаме в козметиката е с доказано полезно въздействие върху здравето и красотата на кожата.

1% до максимум 10% съдържание на съставки с влияние върху здравето и красотата на кожата. Масовите козметични марки признават, че влагат натурални суровини в продуктите си, защото на клиентите им харесва ИДЕЯТА за естествена козметика.

Растителни масла, натурални витамини, етерични масла и други скъпоценни съставки, които подсилват имунитета на кожата, защитават я и й придават свеж, сияен и красив вид за дълго.

В Wild Cosmetics силата на природата работи, за да подобри здравето на кожата дълготрайно. Козметиката, която създаваме е от натурални съставки с доказано качество и полезно действие. Вярваме, че здравата кожа е красива!

Съставки, които служат за задържане на влагата в кожата, за да изглежда мека и гладка, но с нищо не допринасят за здравето и дългосрочното подобрение на състоянието й.

Големите марки конвенционална козметика ползват множество съставки, чиято основна цел е да направят кожата само да изглежда красива. Това са предимно петролни продукти, силикони, полимери и други суровини със спорен произход. Те “разкрасяват” кожата, но не носят траен ефект за нейната красота и здраве. Затова щом спрете да ги употребявате, почти веднага ще се върнете на изходна позиция.

Освен аромата на природата, съчетаните  експертно ценни естествени  етерични масла, правят кожата здрава, чиста и сияйна.

Често консерванти и стабилизатори дразнят кожата, но се ползват, защото са масово произвеждани, евтини и пазят продуктите по-дълго.

Натуралните екстракти, които  предпазват козметичния продукт, допълнително допринасят и за здравето на кожата.

Синтетични парфюми, които създават перфектния аромат, нямат полезен ефект.

Често клиентите ни споделят, че след като са дали стотици, понякога дори хиляди левове за скъпа козметика са отчаяни от липсата на резултат. Кожата им не се е повлияла положително, а всеки следващ изпробван продукт води до зачервяване, изприщвания и множество други проблеми. Такива хора често решават, че тяхната кожа просто не може да понася никаква козметика. Няма да спекулираме относно причините при всеки отделен случай. Сигурно е обаче, че гореизброените фактори допринасят.

Анна