Защо шипковото масло е любимо на звездите?

Непрекъснато се чуват слухове за това как се разкрасяват звездите. Някои от тях дори са потвърдени от самите тях. Знаменитостите Кейт Мидълтън и Гуинет Полтроу например са влюбени в шипковото масло и открито признават това. Те използват продукти с шипково масло и го нанасят директно върху кожата си. Маслото има много ценни свойства, заради съдържанието си на омега 3,6 и 9 – мастни киселини, известни със способността си да регенерират и възстановяват повредените тъкани1. Маслото съдържа също провитамин А и витамини от групата Е, които защитават кожата от свободните радикали, подпомагат нейното възобновяване и предотвратяват стареенето! Но дали всяко едно масло от шипка е полезно? Кои са условията, по които звездите подбират своето шипково масло? Нашата експертиза ни сочи, че за да е ефективно едно шипково масло, то трябва да е:

  1. Прясно – растителните масла имат една основна слабост – те се оксидират. Това означава, че техните компоненти се разграждат и се превръщат в свободни мастни киселини. Оксидиралите масла не са полезни за кожата. Важно е да използваме продукти, които са в срок и да пазим натуралнтата козметика от въздух и светлина. За това ние влагаме масла, закупени директно от производители, които познаваме в нашите продукти. Така сме сигурни, че те са свежи и имат желаните свойства!
  2. Произведено от най-добрите суровини – Не е все едно от какви шипки ще бъде произведено едно масло. Сред култивираните шипки има най-различни сортове, чиито семки (от които се прави маслото) имат различен състав. Нашите експерименти с CO2 екстрахирането на шипково семе сочат, че дивите шипки са с най-добро съдържание на полезни за кожата вещества! За това ние предпочитаме масла от диви шипки.
  3. Произведено чрез най-добрата технология – Не случайно любимото шипково масло на Кейт Мидълтън е създадено по технологията на CO2 eкстракцията. Това е нова технология за производство на най-чистите, ефективни и полезни растителни екстракти. CO2 екстрактът от шипка е най-богат на провитамини А и Е, както и на омега 3 и омега 6 мастни киселини. Дарява на кожата здраве, прави я сияйна и й помага да се регенерира възможно най-пълноценно! Причината CO2 екстрактът от шипка да е толкова ефективен е ниската температура, отсъствието на кислород и високото налягане, използвани за получаването му.

Ние в Wild Cosmetics също много обичаме шипковото масло и сме се убедили в ползите му за красотата! Съгласни сме със знаменитостите Кейт и Гуинет и сме сигурни, че те умело прилагат своите продукти с този вълшебен еликсир. За това сме включили маслото в Хидратиращия дневен крем и Детоксикиращия нощен балсам. В комбинация с други ценни съставки то възстановява и разкрасява кожата!

  1. Prottey C, Hartop PJ, Press M. Correction of the cutaneous manifestations of essential fatty acid deficiency in man by application of sunflower-seed oil to the skin. J Invest Dermatol. 1975;64:228-234.