Жизнена и бляскава кожа в променливото време

След 30 годишна възраст започваме да наблюдаваме промени във външния си вид. Кожата губи своята жизненост и блясък и се появяват първите признаци на стареене – отпускане, фини линии и бръчки и пигментни петна. В променливото време, кожата е особено уязвима. Сухият въздух вътре, студът и влагата навън увреждат бариерната й функция. Така тя не може да се защитава от външните влияния и резултатът е безжизнен тен и преждевременно стареене.

Това, че се движим по-малко, когато времето навън е студено или мокро също има огромно значение за вида и здравето на лицето! Липсата на движение намалява притока на кръв към кръвоснабдената част на кожата. Така до горните слоеве достигат по-малко хранителни вещества и кислород и се натрупват повече отпадни продукти. Освен видимото посивяване и липса на жизненост, това води и до по-бързо стареене.

Как да запазиш красотата и жизнеността на кожата си и да я предпазиш от “лошото настроение” на променливото време:

  1. Пий повече вода – хидратацията на кожата зависи и от хидратацията на целия организъм. Освен това, водата участва в детоксикацията и е важна за правилното функциониране на всяка система в тялото. Стреми се да приемаш достатъчно вода (около 11 водни чаши на ден). Ако нямаш този навик, в началото можеш да си навиваш аларма на телефона, докато свикнеш да пиеш достатъчно или да ползваш мобилно приложение (Plantnanny е симпатична възмжност), което да ти напомня за това.
  2. Стимулирай кръвообращението и мускулния тонус на кожата си с масаж – един от най-добрите и доказани методи за забавяне на стареенето, освежаване на кожата и подмладяване е масажът. Той ефективно стимулира кръвообращението, както и движението на лимфата, която отвежда отпадните продукти. Също така, тонизира мускулите, което предотвратява отпускането на кожата и появата на бръчки. Свикнали сме, че за масаж трябва да идем при козметик, но има отлична алтернатива с доказана ефективност и хилядолетна история – самомасажът с Гуа-ша инструмент. Ако спазваш някои основни принципи при неговата употреба и постоянстваш, можеш да се насладиш на всички ползи! За това създадохме комплект “Нощен ритуал”, който съдържа всичко необходимо за ефективен, блажен масаж.
  3. Използвай висококачествена козметика – употребявай продукти, създадени от специалисти, който носят истински ползи за кожата ти! Това е добър начин да поддържаш нейната бариерна функция и хидратация и да я защитиш от вредните влияния на студа, замърсяването и оксидативния стрес. Продуктите на Wild Cosmetics са създадени специално за заетите дами, които искат да поддържат красотата си по естествен, но ефективен начин.
  4. Изгради полезни навици от опит знаем, че е лесно да се каже, но е трудно да се направи! 😉Всички имаме множество ангажименти и малко време, но това да отделяш време да се грижиш за себе си е една от най-добрите инвестиции, които можеш да направиш! За това ти предлагаме да:
    • започнеш с нещо малко и лесно – по 1-2 минути лицев масаж на ден;
    • постепенно да увеличиш времетраенето;
    • ако пропуснеш, в никакъв случай да не се обвиняваш, а просто да видиш защо е станало така и да промени рутината си, за да се върнеш към добрия навик.

Така можеш да въведеш масажа и грижата за кожата в ежедневната си рутина. Успех! 😊